A-kortti eli moottoripyöräkortti

Voit aloittaa A1-kortin ajamisen 6 kk ennen kuin täytät 16 vuotta.

Tire repair

A-luokan ajokortin voit suorittaa harjoitusluvalla tai koko kurssin koulun pyörällä. Harjoituslupahintaan sisältyy toimistopalvelut, ajovarusteet, 4 ajotuntia ja mp:n käytön käsittelykokeessa. Koko kurssi sisältää toimistopalvelut, ajovarusteet, 5 ajotuntia ja mp:n käytön käsittely- ja ajokokeessa.


Voit valita otatko oppimisympäristön oppimisen tueksi. Suosituksemme on, että otat, sillä 1.7.18 lakimuutoksen jälkeen teoriaopetus väheni huomattavasti ja isoin osa teorian oppimisesta jää itseopiskelun varaan. Oppimisympäristö sisältää kirjan, tehtävät ja teoriakoeharjoitteet.


Teoriakokeeseen pääset kun olet kuunnellut teoriatunnit, harjoitellut riittävästi ja ajokorttilupa on kunnossa. Ajokorttilupamaksu on edullisinta maksaa suoraan traficomin sivuilla. Tarvitset verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen ja ajoterverveysvaatimukset on täytyttyvä.


Mikäli et täytä ajoterveysvaatimuksia tai muusta syystä luvan hakeminen traficomin sivuilla ei onnistu, varaa aika www.ajovarma.fi/ajanvaraus​ tai soittamalla 0753239999.

Teoriakokeeseen voi osallistua kuukautta ennen säädetyn ikävaatimuksen täyttymistä. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat teoriakokeeseen mukaan huoltajan suostumuksen.


A1-kortilla saat ajaa moottoripyörää, jonka sylinteritilavuus on enintään 125 cm3, enimmäisteho 11 kW, teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg. Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 16 vuotta.

A2-kortilla saat ajaa moottoripyörää, jonka enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi. Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 18 vuotta.

A-kortilla saat ajaa moottoripyörää niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen, sekä kolmipyörää, joihin on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW. Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 24 vuotta.