top of page
Highway

B-kortti eli henkilöautokortti

B-kurssihintaan kuuluu toimistopalvelut ja tarvittaessa eas-teoriatunnit (vaaditaan ensimmäistä ajokorttia suoritettaessa), oppimisympäristön (kirjan, tehtävät ja teoriakoe-harjoitusohjelman), 10h ajoa ja riskientunnistusjakso (4h teoriaa, pimeän ajo, liukas rata-ajo ja 2h ajo-opetusta).

Teoriakokeeseen pääset kun olet kuunnellut teoriatunnit, harjoitellut riittävästi ja ajokorttilupa on kunnossa. Ajokorttilupamaksu on edullisinta maksaa suoraan traficomin sivuilla. Tarvitset verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen ja ajoterverveysvaatimukset on täytyttyvä.


Mikäli et täytä ajoterveysvaatimuksia tai muusta syystä luvan hakeminen traficomin sivuilla ei onnistu, varaa aika www.ajovarma.fi/ajanvaraus tai soittamalla 0295345115.

B-kortilla saat ajaa henkilöautoa, pakettiautoa ja muita ajoneuvoja, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, sekä ajoneuvoyhdistelmää, jonka B-luokan vetoauton ja perävaunun yhdistelmän kokonaismassa on enintään 3500kg tai vetoauto on B-luokan ajoneuvo ja perävaunun kokonaismassa on enintään 750 kg, jolloin koko yhdistelmän kokonaismassa on enintään 4250kg. Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 18 vuotta.


B-kortti kuvaus: About
bottom of page